-

Paarden

Al mijn hele leven houd ik van paarden en heb ik hen opgezocht waar en wanneer het maar kon. Toen ik klein was, had ik een bijzondere band met een van de ponies op de manege waar ik reed. Toen ik ouder werd, ging studeren en werken, en een tijd niet paard reed, ontmoette ik ze vaak tijdens mijn zakenreizen en vakanties in verschillende landen, en had ik bijzondere gesprekken en emotionele momenten met deze dieren.
Na de geboorte van mijn zoon ben ik weer begonnen met rijden in 2004. In 2007 kocht ik mijn eerste eigen paard, dat ik ontmoette in 2003 tijdens mijn 1ste cursus die ik gaf over telepathische communicatie.
Zij is nog steeds mijn trouwe metgezellin.
 Paarden benaderen mij meestal zelf en ik heb altijd hele bijzondere gesprekken met hen. Ze vertrouwen mij vaak hun problemen toe en vragen mij vaak om hulp.
Andersom is het zo dat wanneer ikzelf soms niet goed in mijn gevoel zit, ik ook altijd spontaan hulp van paarden krijg in de vorm van een gesprek of van energie. 

Door de enorme gevoeligheid van paarden, en hun liefdevolle en hulpvaardige instelling naar mensen toe, ben ik natuurlijk niet de enige die het geweldige dieren vind. Sites en boeken vol zijn er geschreven over mensen en hun speciale band met paarden, over hoe we het beste met hen om kunnen gaan etc. Vele theorieën en methodes worden toegepast en ieder heeft zijn eigen voorkeur en verhaal over hoe het zou moeten. Dit is voor iedereen verschillend.

Hun gevoeligheid, of beter gezegd, hun invoelendheid, aanpassingsvermogen en hulpvaardigheid is hun grootste kracht. Daarom hebben zij het in de evolutie zo goed gered als gedomesticeerd vluchtdier.
Al eeuwen lang werken paard en mens samen en zijn paarden onmisbaar in onze samenleving.
Ze hebben altijd een bijzondere status gehad voor mensen en worden niet alleen beschouwd als statussymbool, lastdier, sportpartner, therapeut, maar ook als de bijzondere en sensitieve vriend waar je zonder te worden beoordeeld je verhaal kwijt kan. 

Hun grootste kracht is echter ook hun grootste zwakke punt, en doordat het paard vaak precies weet wat de mens nodig heeft, en dit ook geeft, ondanks dat het soms niet bij de eigen natuur past, of het teveel voor het paard (gevraagd) is, kan een paard minder lekker in zijn of haar energie komen te zitten, ziek worden en/of getraumatiseerd raken. 

Mijn grootste affiniteit ligt bij het helpen van deze dieren. Ik kom tijdens een reading, healing of massage tot de kern van het probleem en kan zo de blokkade helpen opheffen zodat het paard weer tot zichzelf kan komen.