-

Meer over ziekte
 
Lichamelijke klachten en inwendige aandoeningen

Mijn beste critici zijn mensen die geloven dat een fysieke aandoening zoals een ziekte (bv. maagzweer, koliek) of een motorische klacht (verstuiking, breuk) “zomaar” ontstaat.
Hoezo energieblokkade? Ik ben gewoon gevallen; Mijn hond heeft gewoon zijn pees verstuikt; of het paard heeft ineens zomaar koliek?
En toch gebeuren dit soort zaken niet “zomaar”. Een motorische aandoening geeft heel vaak aan dat er onbalans is in de energiehuishouding van dier of mens. Het denken is niet helder en mens of dier valt of loopt ergens tegenaan, wordt ziek. De dan ontstane klacht (kneuzing, breuk, ziekte of wond) zet de zware energie in beweging.

Hoe dan ook, de fysieke symptomen zullen verholpen moeten worden door (dieren/vee)arts en/of fysiotherapeut/osteopaat/masseur etc.,maar de onderliggende kern van het probleem zal ook aangepakt moeten worden om herhaling en weer ophoping van de zwaardere energie te voorkomen!
Je blijft anders dweilen met de kraan open en na een tijd krijg je opnieuw een probleem.

Oftewel; op energieniveau zal er een verandering moeten komen om een (denk/leef)patroon te veranderen (de oorzaak) zodat niet weer dezelfde klachten gaan ontstaan (de gevolgen). Dit zal een arts of fysiotherapeut/osteopaat niet kunnen zien/voelen. Ik kan dat wel.
(Zie ook: "Meer over energie")

Ik weet dat het door veel mensen nog gezien wordt als een vaag iets en als laatste redmiddel wordt ingezet als alle andere partijen het opgegeven hebben. Maar wat ik doe is gewoon een kwestie van energie los helpen laten vanuit de kern van ieder levend wezen: zijn of haar energielichaam, of hoe mensen het meestal noemen: de "geest". Want hoe oud en cliché het ook klinkt, het blijft waar dat "Een gezonde geest in een gezond lichaam" huist.
 

Psychische klachten en aandoeningen
 
Bij psychische klachten gaat het ook vaak over een overbelasting van het energetische systeem als gevolg van een te grote identificatie met een overtuiging die niet klopt met de realiteit. Denk bijvoorbeeld aan pleinvrees, anorexia, extreme agressie of een burn-out. Een (angst)overtuiging kan het leven van mens of dier letterlijk gaan overheersen en creeërt een enorm innerlijk conflict en lijden.   
Ook hier zal er een verandering moeten komen om een (denk/leef)patroon te veranderen zodat niet weer dezelfde klachten gaan ontstaan. 

Voor mensen is er voor dit soort zaken hulp in de vorm van psychologen, NLP-therapeuten, mindfulness-groepen etc. Maar bij dieren wordt het vaak afgedaan als is het dier "niet helemaal goed in het hoofd". Het dier wordt verkocht of ge-euthanaseerd.

Ik zou hier zo enorm graag verandering in willen brengen en de onware overtuiging of denkwijze van mensen ombuigen zodat men met meer gelijkwaardigheid en respect vanuit het dier gaat kijken, en zal zien dat ook bij een dier dezelfde problemen - fysiek of psychisch - spelen als bij mensen (en ook vaak veroorzaakt zijn door mensen)!
Ook hier kan ik op energieniveau helpen de emotie of angstgedachte op te sporen, en deze helpen uiten en ontmantelen. Het dier krijgt dan psychisch weer meer stabiliteit (wordt weer meer zichzelf) en kan beter functioneren.