-

Meer over energie
 
Hoe ontstaat een blokkade in je energie(veld), en je lijf?
 
Zoals ik energie waarneem, gebeurt er het volgende: Als je gelooft in een gedachte die in strijd is met de realiteit en met wie jij bent, of als je een bepaalde emotie niet verwerkt, is dit als een donker of kouder puntje in je  energie- of lichtveld. Hoe meer gedachten of onverwerkte emoties je "verzamelt", hoe meer donkere/koude puntjes er in je lichtveld hechten en er een soort van kouder pulserend veld van donkere puntjes wordt gevormd. Dit veld wordt op een gegeven moment een soort  pekachtige massa die langzaam in je energieveld beweegt. Als er niks verandert, wordt die massa hard en vormt het een soort van harde laag.
Deze puntjes, pekachtige vloeistof en uiteindelijk harde laag zijn "kouder en zwaarder" dan je eigen lichtenergie en beïnvloeden de vrije stroming van je eigen energie.
 
Op psychisch niveau beïnvloedt deze energie je gevoel over jezelf, je manier van leven, interactie met anderen, etc. Op fysiek niveau beïnvloedt dit de correcte werking van je metabolisme. 
Door het aanhechten van de koudere, zwaardere energie, kan namelijk je eigen lichte en warme energie niet op haar plaats blijven zitten en wordt deze weggeduwd buiten je energieveld. Je wordt dan zelf “kouder” en minder "jezelf".  
 
Als het op een gegeven moment echt teveel wordt, blokkeert je energie op een bepaald punt in je energieveld, en ook in je lijf of psyche. Men krijgt psychische en/of fysieke klachten. 
 
Door in te voelen op iemands energieveld, voel ik waar pijnpunten en energieblokkades zitten in dit veld, en wat daaraan ten grondslag ligt. Ik voel ook of het een recente of al langer bestaande blokkade betreft. 
Is het een recent “trauma”, dan is de koudere energie meestal vrij vlot te ontmantelen, maar is het een oude overtuiging door een oud trauma (uit jeugd of bij geboorte of zelfs uit een vorig leven), dan zal het langer duren om deze energie los te helpen laten. 
 
 
Zweverig of wetenschap?

Alles bestaat uit energie. De natuurkunde (= wetenschap) bevestigt dit. Wij ook, hoe grofstoffelijk we ook zijn. Energie gaat nooit verloren. Dus alle gedachten, verzinsels, emoties, wat dan ook: het is allemaal energie en is in ons en om ons heen.
We zijn allemaal magnetische velden, groot of klein (minnetjes en plusjes). Wat wij geloven, trekken we aan als een magneet. Geloven we het niet, valt het magnetische veldje weg en zal datgene geen aanhechting vinden.